Niedożywienie i dysfagia. Rozpoznawanie i terapia

18. 04. 08
Odsłony: 106

Szkolenie przybliża techniki oceny stanu odżywienia pacjenta i metody prognozowania zmian składu ciała w zależności od aktualnej kondycji zdrowotnej pacjenta. Niniejszy kurs kompleksowo omawia problematykę niedożywienia ilościowego i jakościowego powodowanego nieprawidłowym bilansem diety. Omówione zostaną także przyczyny niedożywienia jatrogennego. Uczestnicy szkolenia zapoznają się także z problematyką dysfagii i formami dietoterapii w tych przypadkach.

 

Program szkolenia

  1. Anatomia i fizjologia przewodu pokarmowego.
  2. Żywienie człowieka w warunkach ambulatoryjnych.
  3. Metody oceny stanu odżywienia pacjenta.
  4. Niedożywienie w populacji osób potencjalnie zdrowych.
  5. Niedożywienie w onkologii.
  6. Niedożywienie w specjalnościach zabiegowych.
  7. Niedożywienie w neurologii.
  8. Otyłość a niedożywienie - czy to możliwe?
  9. Dysfagia. jak rozpoznać grupy ryzyka?
  10. Warsztaty:
    1. analiza case report,
    2. interpretacja wyników badań laboratoryjnych,
    3. postępowanie dietetyczne w wybranych przypadkach.


Twoje korzyści

  1. Ceniony przez pracodawców imienny certyfikat.
  2. Konsultacje z trenerem po odbyciu szkolenia.
  3. Obszerne, profesjonalne materiały szkoleniowe.
  4. Zwiększenie kompetencji zawodowych i konkurencyjności na rynku pracy.

 

Najbliższy termin szkolenia:   7 lipca 2018
 
    godzina 15.00 - 19.00  
       
Miejsce szkolenia:   ul. Ziębicka 34/38, Wrocław (mapa)  
    Sala Dydaktyczna Pogotowia Ratunkowego we Wrocławiu  
       
Cena:   159 złotych brutto za jedną osobę
 
    uiszczenie opłaty szkoleniowej jest potwierdzeniem uczestnictwa w szkoleniu

 

 

   

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)


Reklama testowa
Do góry