Interpretacja badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka. Poziom 3

18. 02. 19
Odsłony: 824

Trzecia część kursu skupiona jest na pogłębieniu dotychczasowej wiedzy oraz analizie układu elektrolitowego organizmu. Szkolenie wprowadza w tematykę zaburzeń elektrolitowych z uwzględnieniem patofizjologii towarzyszących chorób, interpretacji wyników w chorobach onkologicznych i neurologicznych. Podczas spotkania omówione zostaną podstawy farmakologii klinicznej z zakresu interakcji pomiędzy dietą a lekami. Uczestnicy zapoznają się z fachową terminologią oraz techniką poprawnego analizowania badań laboratoryjnych i wnioskowania na ich podstawie.

 

Program szkolenia

  1. Mikro i makroelementy. Fizjologia gospodarki wodno - elektrolitowej.
  2. Analiza badań poziomu elektrolitów w organizmie.
  3. Tężyczka.
  4. Osteoporoza.
  5. Badanie moczu - czy przydatne w praktyce dietetyka?
  6. Kamica nerkowa.
  7. Zakażenie układu moczowego.
  8. Choroby onkologiczne w praktyce dietetyka.
  9. Choroby neurologiczne w praktyce dietetyka.
  10. Farmakologia kliniczna - podstawy.
  11. Interakcje leków z dietą.
  12. Komunikacja między dietetykiem a lekarzem.
  13. Warsztaty:
    1. praca z dokumentacją medyczną,
    2. analiza case report,
    3. interpretacja wyników laboratoryjnych.


Twoje korzyści

  1. Ceniony przez pracodawców imienny certyfikat.
  2. Konsultacje z trenerem po odbyciu szkolenia.
  3. Obszerne, profesjonalne materiały szkoleniowe.
  4. Zwiększenie kompetencji zawodowych i konkurencyjności na rynku pracy.

 

Najbliższy termin szkolenia:   23 czerwiec 2018  
    godzina 10.00 - 16.00  
       
Miejsce szkolenia:   ul. Ziębicka 34/38, Wrocław (mapa)  
    Sala Dydaktyczna Pogotowia Ratunkowego we Wrocławiu  
       
Cena:   209 złotych brutto za jedną osobę
 
    uiszczenie opłaty szkoleniowej jest potwierdzeniem uczestnictwa w szkoleniu

 

 Zapisy zostały zamknięte!

   

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)


Reklama testowa
Do góry