Interpretacja badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka. Poziom 2

18. 02. 19
Odsłony: 114

Kontynuacja części podstawowej uwzględnia interpretację rozszerzonej diagnostyki chorób. Szkolenie wprowadza w tematykę diagnostyki chorób endokrynologicznych: chorób tarczycy oraz cukrzycy. Uczestnicy zapoznają się z fachową terminologią oraz techniką poprawnego analizowania badań laboratoryjnych i wnioskowania na ich podstawie.

 

Program szkolenia

  1. Choroby tarczycy a zmiany homeostazy ustroju.
  2. Niedoczynność tarczycy - diagnostyka i leczenie.
  3. Nadczynność tarczycy - diagnostyka i leczenie.
  4. Choroby autoimmunologiczne tarczycy:
    1. odchylenia od norm w badaniach podstawowych,
    2. autoimmunologiczny panel badań,
    3. leczenie.
  5. Czynność wewnątrz- i zewnątrzwydzielnicza trzustki.
  6. Fizjologia hormonów trzustki - odpowiedź na przyjęty pokarm.
  7. Cukrzyca typu I.
  8. Cukrzyca LADA.
  9. Cukrzyca typu II.
  10. Cukrzyca MODY.
  11. Cukrzyca ciążowa.
  12. Biochemia wątroby.
  13. Warsztaty:
    1. praca z dokumentacją medyczną,
    2. analiza case report,
    3. interpretacja wyników laboratoryjnych.


Twoje korzyści

  1. Ceniony przez pracodawców imienny certyfikat.
  2. Konsultacje z trenerem po odbyciu szkolenia.
  3. Obszerne, profesjonalne materiały szkoleniowe.
  4. Zwiększenie kompetencji zawodowych i konkurencyjności na rynku pracy.

 

Najbliższy termin szkolenia:   25 listopada 2017  
    godzina 10.00 - 15.00  
       
Miejsce szkolenia:   ul. Ziębicka 34/38, Wrocław (mapa)  
    Sala Dydaktyczna Pogotowia Ratunkowego we Wrocławiu  
       
Cena:   209 złotych brutto za jedną osobę
 
    uiszczenie opłaty szkoleniowej jest potwierdzeniem uczestnictwa w szkoleniu

 

 Uwaga! Zapisy zostały zamknięte!

   

 

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)


Reklama testowa
Do góry